Városrészi Napok 2015.

Vígh László OGY. képviselő nyitotta meg a rendezvényt
Vígh László OGY. képviselő nyitotta meg a rendezvényt

A több napos esőzés jelentősen megkurtította ugyan az esemyényeket, hiszen nem sikerült az első nap rendezvényeinek nagy részét megtartani. Elmaradt a kincskereső túra, a parasztolimpia, az aszfaltrajzverseny. Vasárnap a hivatalos megnyitőn Vígh László országgyűlési képviselő méltatta az erősödő közösségeket szerte a peremkerületekben, majd délután utcabajnoksággal , közös vacsorával, majd sportbállal folytatódott a nap. A 65. éves Botfai LSC 2015. bajnoka, NYUKA csapata.

Bajnok NYUKA csapata
Bajnok NYUKA csapata

Hétfő reggel az ablakon kinézve úgy nézett ki lemondhatunk az egész napi műsorról, de kora délután kicsivel a műfüves pálya avatási időpont előtt megkegyelmeztek az égiek. Vígh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán Polgármester, Gecse Péter alpolgármester, Gellei Imre és Józsi György az MLSZ képviseletében, valamint Kocsis Sándor a Botfai LSC elnöke avatta fel a jelentős önkormányzati támogatással

Hivatalos avatás
Hivatalos avatás

és pályázati támogatással épült műfüves pályát. Balaicz Zoltán Polgármester beszédében az elmúlt 65 év fontosabb pontjait bemutatva méltatta a sport közösségszervező erejét. A gyerekek is remekül érezhették magukat az ugrálóvárban, kézműveskedhettek, népi fajátékokkal ismerkedhettek. A főzőverseny mellett, a nagysátorban Kakaó, Kriszti és a Magyarucca koncert, valamint helyi és zalabesenyői vendégszerepléssel folyt a kulturális műsor sötétedésig.  Az elmaradt programokért sem kell sokáig búslakodni, hiszen a július 18-i Válicka kupa rendezvényen kerülnek megrendezésre.