Botfai Citerazenekar

A Botfai Citerazenekar, a településrészen régi hagyományokkal rendelkező citerazenekarból kivált fiatalokból alakult.  A zenekar tagjai több mint 10 éve játszanak együtt, ebben a felállásban. A tagok között azonban többen már több mint 20 éve zenélnek ezen a hangszeren.
Szívesen fellépnek falunapokon, idősek napi műsorokon, karácsonyi koncertek és a településrész szinte minden rendezvényén jelen vannak, és műsorukkal színesítik azt. Így például a borversenyeken, májusfa kitáncolásokon, idosek napján és a március 15-i megemlékezéseken. Felléptek Neuhofenben (Ausztria), Németh János keramikusművész tárlatán Mosonmagyaróváron. 2012-ben templomi koncertkörúton jártak. Fesztiválok és népzenei találkozók rendszeres meghívottjai.
023A zenekar legmagasabb eredménye az Országos Minősíton kapott Arany Páva díj, amelyre a tagok méltán büszkék. Repertoárjukat – a hangszer jellegébol fakadóan elsősorban – népzene alkotja, az ország egész területérol származó csokrokkal. Szívesen próbálkoznak azonban olyan újdonságokkal, mit például komolyzenei művek és könnyűzenei darabok citerával való megszólaltatása.  A komolyzenei művek között szerepelnek Kodály Zoltán: Este a székelyeknél címu, Rákóczi induló, Koszegi verbunk. Könnyuzenei művek például : Mindig kell egy barát, Mint hosszú copfos barna lány kezdetű dalok, amelyeket elozetes kérésre nagyon szívesen játszanak
362A zenekar 2012-ben első díjat nyert a Mária Rádió által kiírt Szakrális hetek pályázaton , és részt vett a pályázat gálaestén, ahol a TÉKA, és Vujicsics zenekarokkal közösen lépett fel. 2013 januárjában a fenti pályázatnak köszönhetően az együttes elkészíthette első stúdiólemezét.

elérhetőség, koncert rendelés, kapcsolat:

Némethné Némethy Csilla zenekarvezető
06 20 344-5883
citera@osszefogasbotfaert.hu