Botfai Városrészi Napok 2014.

Kriszti és a Magyarucca
Kriszti és a Magyarucca

A 0. nappal (estével) a ‘NÍLUS’-ban kezdődtek meg a 2014. Botfai Városrészi Napok rendezvényei.  Az est fellépője a Kriszti és a Magyarucca formáció remek hangulatot teremtett a 2 órás koncert alatt , sőt a házigazda és helyi támogatók jóvoltából vadpörkölt is került a kilátogatók asztalára vacsorára.

Csapataink  győzelme esetén 2 bronzéremmel, a felnőtt csapatunk előtt az egyesület első 1. osztálybeli érmével gazdagodhatunk. Ez volt a tétje a Botfai Városrészi Napok 1. napjának keretén megrendezett találkozóknak.

Kalandtúrára fel
Kalandtúrára fel

A rendezvényt Gecse Péter képviselő nyitotta meg. Dr.Kostyál László művészettörténész beszédében Botfa vitalitását, élniakarását méltatta. Kiemelte, hogy a városrész ereje, bár mindenfelé  sok ellenpéldát láthatunk, itt mégis,  továbbra is a generációk összefogása. A rendezvény vendége volt Balaicz Zoltán Alpolgármester. Az ünnepség előtt már elindult a Sportpályáról a gyerekeknek szervezett kalandtúra, mely során 4,5 km-es túra alatt megfejtett rejtvénysorozat vezetett a kincsesládikóhoz. A túra után ebéd várta a kifáradt csapatot, majd a rajzversenyen mutathatták meg tudásukat a kicsik.

Pődör repít
Pődör repít

A gumicsizmás 11-esrúgó versenyben a helyi  asszonyok is megmérették magukat, és több körig jutottak.  Délután kerüt sor a Botfai LSC 2013/14 évi utolsó bajnoki mérkőzéseire, melyek során 2 győzelmet aratva mindkét együttesünk bronzérmet szerzett az idei bajnokságban. A díjakat Balaicz Zoltán Alpolgármester és Preisinger Sándor volt NB1-es labdarúgó, az MLSZ (ZMLSZ) képviseletében adta át. Az éremátadó mellett köszöntöttük a kiöregedő serdülő korú labdarúgóinkat, majd A Településrészi Önkorményzat kezdeményezésére Alács Kristóf, és Simon Máté kapott ‘Jó tanuló, jó sportoló elismerést’ . A remek 1. napot  még remekebb vacsora és ünneplés majd RETRO DISCO zárta a ‘BARÁT’-ban.

1. érem
1. érem

Hétfőn a Botfai Városrészi Napok 2. napjával folytatódott a hosszú hétvége (hét eleje :D). Délben a főzőcskére jelentkezők foglalták el helyüket. A helyi civil szervezetek, a besenyői vendégeink, hegyi csapatok, és baráti társaságok jelentkeztek, hogy megmérettessék magukat, vagy csak egyszerűen a társaság miatt. 1 órától a kicsik perceivel pedig elkezdődött az estig tartó kavalkád. Ugrálóváros, arcfestés, korongozás, palacsintakóstoló, majd a KAKAÓ zenekara remek hangulatú fellépése következett. A helyi szervezetek kultúrális műsorában, tánc , ének, próza, citeraszó a Botfai Citerazenekar jóvoltából, komédia szerepelt.

A BLB csapata
A BLB csapata

A sütemény és pogácsamustra eredményhírdetése után, a magyar népzene helyi jeles képviselőinek a GYÉRES zenekarnak színvonalas műsorát hallhattuk. 17.00 órakor Balaicz Zoltán Alpolgármester elnökletével a Vándor Fakanál átadása következett.

A KAKAÓ 'finom' volt
A KAKAÓ ‘finom’ volt

Mivel csak finom és jól sikerült ételeket kóstolhattunk ezért mindenki 2. helyezett lett és csak 1 ételt emelt ki a zsűri. Az idei győztes az ÖBE csapata, különdíjas pedig a fiatalok remek lángosa. A Spirit Drugs Acoustic előadása, a Polgárőrök remek vacsorája,  majd pedig közös éneklés, bulizás Kóbival zárta az estét. Az idén már 3 naposra bővült Napok (Fesztivál :D) támogatóinak, szervezőinek , fellépőinek, segítőinek és Tisztelt vendégeinknek ezúton is Köszönjük !  További képek a fotóalbumban !