Városrészi napok 2019.

Több évtizedes hagyományaikat követve pünkösd ünnepére időzítették a városrészi napok programjait a botfaiak. A kastélyparkban tartott megnyitón Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője felidézte Botfa dicső múltját, mozgalmas jelenét. Van mivel büszkélkedniük, hangsúlyozta, hiszen napjainkban is él és virul a kulturális életet meghatározó több évtizedes gyökerű népzenei mozgalom, a közösségteremtésben jeleskedő, a városrész jó hírét kiváló eredményekkel öregbítő, jövőre 70 éves sportklub, a helyiek identitását őrző civil szervezetek sora. A program végén Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter közösen koszorúzták meg a parkban álló emlékművet.
A közösségi ház parkjában délben gyújtottak alá a kondé­roknak, fűtötték fel a kemencét a főzőversenyen indult csapatok, egyrészt, hogy elkápráztassák remekműveikkel a zsűrit, másrészt, hogy senkinek se kopjon fel az álla a délután kezdődő és éjszakába nyúló vigadalom alatt. A több tucat gyerkőcnek, szépszámú felnőttnek volt miből válogatni, többek között palacsinta, kürtős kalács, hamburger, chilis bab, vegyes pörkölt, babos káposzta, csülkös-tarhonyás-lecsó, csülkös bab szerepelt az étlapon. A versenyt végül a „szomszédvár”, a besenyőiek B(oros)L(ászló)D(ancs) csapata nyerte, a helyszínen kemencében sült „fészekfasírt” ízlett a legjobban az ítészeknek.
Közben a színpadon beindult a műsorfolyam. Először Borka bohóc csábította ki az ugrálóvárból a gyerkőcöket, majd a Botfai Nagyfiúk nóta- és táncformáció dolgoztatta meg alaposan a publikum nevetőizmait. Színpadra pattant a Búzavirág Lányok-Asszonyok tánckara, a nyugdíjasok Őszirózsa Dalköre, a Napsugarak néptánccsoport, a Botfai Citerazenekar, a végén Hertelendy Attila és Foki Veronika operettslágerekkel alapozta meg az esti mulatós-bulizós hangulatot. Átadták a kupákat a BLSC tekecsapatának, amely a szabadidő csapatbajnokságban 1., a női csapatbajnokságban 2., a Roxy bajnokságban 3. lett. A sportnak egyébként a másnap délutánt szentelték – focimeccsek, lurkóolimpia, darts-foci és más összecsapások várták a városrész apraját és nagyját. „Balaicz Zoltán facebook”